Lucyno - poczekaj. Konkurs prezentacyjny to moim zdaniem dużo więcej pracy niż konkurs foto, wiedzy, czy chociażby zgadywanki. Prezentacja to z założenia spójny tekst okraszony zdjęciami i ciekawostkami z terenu. Przynajmniej dla mnie jest to dość duża praca wymagająca zaangażowania a przede wszystkim czasu. Myślę, że temu konkursowi trzeba dać więcej czasu, albo uczynić z niego coś na podobieństwo forumowego atlasu.
Pora wiosenno letnia tez zbytnio nie przekłada się na produktywność pisarsko twórczą - weź chociażby liczbę odpowiedzi na konkursy wiedzowe. Konkurs, jego idea jest ciekawa, a z takich gotowych prezentacji bardzo łatwo byłoby złożyć ciekawą publikację. Nie mówię od razu żeby ją wydawać, ale przewodnik w pdfie, który otrzymywałby nowo rejestrujący się na forum użytkownik byłby miłym prezentem.
Idąc dalej tym tropem - przewodnik forumowy można by dawać ludziom po osiągnięciu określonej rangi - przewiduję odważnie, że przysporzyłoby to nam aktywnych użytkowników. Każdy kij ma dwa końce i mogłoby to skutkować obniżeniem poziomu dyskusji (nabijanie postów)....Przez te dwa miesiące na forum zauważyłem, że wielu z Was ma wiedzę jakiej nie powstydziłby się nie jeden naukowiec, warto by się było nią podzielić, a takie wydawnictwo będące czymś w rodzaju przewodnika od turystów dla turystów z pewnością byłoby bardzo rozwijającym przedsięwzięciem - a na pewno dobrą zabawą. Myślę, że warto się nad tym zastanowić. Deklaruję już dziś, że mogę podjąć się składu

Widzisz ty o schyłku, a ja z tego zrobiłem nowe zadanie/wyzwanie - coś za mocno optymistyczny jestem dziś o poranku