Dziury!

Przejezdność dróg, zakazy, stacje benzynowe, parkingi

Dziury!

Postprzez Viperaberus » 14 mar 2009, o 21:13

Uważajcie, bo po zimie straszne dziury w asfalcie w niektórych drogach się porobiły. Na moście w Dołżycy można zgubić silnik. Od Cisnej w stronę Rzepedzi też coraz gorzej. Jak się za to nie wezmą to trzeba będzie w terenówki inwestować. :)

Zdrowia!
Sława Starym Bogom!
http://www.4dziki.pl <-- Kapelka moja, zapraszamy również. :)
Viperaberus
Stonka bieszczadzka

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Re: Dziury!

Postprzez IraS » 14 mar 2009, o 21:19

W zeszłym roku skowronki ćwierkały, że w tym roku ma być nowy asfalt od Cisnej do Ustrzyk G. ? prawda to ci czy fałsz ? może ktoś ma aktualniejsze informacje niż ja ?
IraS
Administrator

Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 25 razy

Postprzez IraS » 16 mar 2009, o 08:08

Powiatowy Zarząd Dróg w Lesku z/s w Baligrodzie w związku z występowaniem przełomów wiosennych na drogach będących w zarządzaniu PZD po uzgodnieniu z Wydziałem Komunikacji Drogownictwa w Lesku ogranicza nośności na drogach powiatowych od dnia 11.03.2009 do odwołania według niżej wymienionego wykazu:

Lp. Numer i nazwa drogi Proponowana nośność drogi
1 2225R Tyrawa Wołowska - Wańkowa 6t
2 2226R Rakowa - Stańkowa - Ropienka 6t
3 2227R Załuż - Lesko 8t
4 2258R Tarnawa Górna - Hoczew 6t
5 2259R Rzepedź – Kalnica - Mchawa 6t
6 2264R Ucherce Mineralne - Rudenka 6t
7 2266R Łukawica - Bezmiechowa G 6t
8 2267R Lesko – Jankowce - Glinne 6t
9 2268R Wańkowa – Leszczowate - Łodyna 6t
10 2269R Wańkowa – Dźwiniacz - Brzegi D 6t
11 2270R Droga przez Weremień 6t
12 2274R Zahoczewie przez wieś 6t
13 2275R Zahoczewie - Żerdenka 6t
14 2276R Zahoczewie - Żarnica Wyżna 6t
15 2277R Mchawa - Cisowiec 6t
16 2278R Berezka - Bereżnica W - Górzanka 6t
17 2279R Baligród - Wołkowyja 6t
18 2280R Wołkowyja - Rybne 6t
19 2284R Rajskie - Zatwardnica 6t
20 2286R Majdan-Rostoki G – Gr państwa 6t
21 2293R Olszanica – Ropienka - Wojtkówka 6t
IraS
Administrator

Postprzez Piotr_S » 22 mar 2009, o 22:16

IraS napisał(a):5 2259R Rzepedź – Kalnica - Mchawa 6t

Oni tam w tym PZD dobrze się czują aby? :D

A wracjąc do tematu, IMHO z głównych dróg w najgorszym stanie jest w tej chwili jednak odcinek Komańcza - Cisna, nie tylko głębokie dziury, ale łata na łacie, aż szkoda samochodu.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Piotr_S
Administrator

Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 16 razy

Postprzez pirat » 23 mar 2009, o 15:03

Z jednej strony chciało by się jak najmniej cywilizacji w regionie i jak najmniej zmotoryzowanych turystów.
Ale jak się już ma przejechać po niektórych drogach to woła o pomstę do nieba.Niektóre drogi aż proszą się o nową nawierzchnię nie mówię tu o łataniu. Ta wspomniana między Komańczą a Cisną w sezonie jest dość uczęszczana i może dojść do tego że ludziki będą pędzić swoje bryki przez Sanok i Lesko nie zważając na korkiTa droga widoczna na fotce od niepamiętnych
lat jest jedynie łatana,a co gorsze nie po każdej zimie.
Mam tą mimo wszystko przyjemność tamtędy jeździć od parunastu lat na rowerze i wiem jak ona się zmieniała na przestrzeni tych lat.Jest różnica gdy się tamtędy w terenówce jedzie czy na góralu pchanym siłą mięśni ale jak ktoś choć raz przeleci tamtędy na szosówce to będzie miał wrażenie że jedzie z Paryża do Roubaix .Dobrze pamiętam jak przed laty jedynie na podjeździe od Smolnika do Nowego Łupkowa położono na pewnej dł asfalt,który w chwili obecnej prawie niczym się nie różni od tego starego.
Nie da się ukryć że przez ostatnie 5 lat wiele w regionie zrobiono od Sanoka po krańce Bieszczadów.
Powstało wiele nowych nawierzchni i trzeba się z tego cieszyć.Może mamy za dużo wymagań,a może ktoś celowo spowalnia zagospodarowanie tego terenu.
pirat
Stonka bieszczadzka

Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postprzez IraS » 23 mar 2009, o 15:21

Rozmawiając kiedyś z Panią Wójt Gminy Cisna, dowiedziałem się, że ta droga przewidziana jest do kapitalnego remontu dopiero jak powstanie droga expresowa do Barwinka. Więc nie nastąpi to chyba szybko. Ale gdy nastąpi to droga ma być gruntownie zmodernizowana, poszerzona na odcinku od Tylawy do Cisnej. Rozmowa na ten temat miała miejsce jakieś 1,5roku temu, więc teraz trudno powiedzieć czy założenia się zmieniły. Może się jednak zlitują i zmodernizują wcześniej.
IraS
Administrator

Postprzez IraS » 20 cze 2009, o 18:31

Położyli w końcu nowy asfalt z Polańczyka na dół do Polańczyka Zdrój nie wyszło im to najlepiej ale nie ma już przynajmniej dziur.
IraS
Administrator

Postprzez otrok » 15 lip 2011, o 16:02

IraS napisał(a):Rozmawiając kiedyś z Panią Wójt Gminy Cisna, dowiedziałem się, że ta droga przewidziana jest do kapitalnego remontu dopiero jak powstanie droga expresowa do Barwinka. Więc nie nastąpi to chyba szybko. Ale gdy nastąpi to droga ma być gruntownie zmodernizowana, poszerzona na odcinku od Tylawy do Cisnej. Rozmowa na ten temat miała miejsce jakieś 1,5roku temu, więc teraz trudno powiedzieć czy założenia się zmieniły. Może się jednak zlitują i zmodernizują wcześniej.

Ostatnio widziałem plan budowy dróg, z którego wynika, że droga do Barwinka ma być oddana już za 30 lat - jeśli oczywiście wszystko pójdzie zgodnie z planem..
otrok
Wyrypiarz bieszczadzki

Otrzymał podziękowań: 8 razy

Powrót do Informacje i porady dla zmotoryzowanych