GPS Maniak napisał(a):W sumie może najwłaściwiej byłoby napisać: "Zbiornik Myczkowiecki"?
Hehe - no nie jest to takie proste bo będzie się gryzło. Z rezerwatem

Pamiętam ten "układ" nazw ze starych map Compass'a - wówczas gdy robiłem dla nich poprawki do kolejnych wydań map, udało mi się zmienić m.in. również tę nazwę właśnie na Jezioro Myczkowieckie bo był paradoks. Na mapie było Jezioro Myczkowskie a parę centymetrów obok "Rezerwat nad Jeziorem Myczkowieckim"

Nazwa Zbiornik Myczkowiecki jest ok, tylko że również masz ten rezerwat, którego urzędowa nazwa brzmi właśnie tak jak wyżej.
Jeżeli obie nazwy jeszcze funkcjonują, to myślę że ta pierwsza i tak prędzej czy później umrze, ponieważ nie bardzo wiem jakie argumenty mają zwolennicy Jeziora Myczkowskiego, skoro prawidłowa odmiana wsi to: Myczkowce - Myczkowiec (a nie Myczkowców, wówczas mogłoby być Myczkowskie). Nie mam jednak literatury pod ręką na poparcie - Barszcza by tu trzeba zawołać, to pewnie by to czymś podparł. Natomiast jeśli funkcjonują tylko w kartografii, to nie warto powielać, bo mapy nie są póki co wykładnią poprawności nazwy.