laszlo napisał(a):Chodziło mi jedynie o to, że nazywanie Doliny Moczarnego rezerwatem jest błędem. Owszem w ustawie jest na drugim miejscu bo uszeregowanie poszczególnych form ochrony w ww ustawie nie jest przypadkowe i ta wyżej umieszczona oznacza wyższą formę ochrony.
Co się zaś tyczy plamy oleju to może po prostu w jakimś upoważnionym do wjazdu pojeździe nastąpiła awaria. Może GOPR wjechał tam żeby uratować przed zamarznięciem "nielegalnego" turystę i w czasie akcji nastąpił wyciek oleju?
Jeśli ktoś ma dowody na to, że w Dolinie Moczarnego dzieje się coś niezgodnego z prawem to niech to zgłosi dyrekcji Parku a nie płacze na forum
Piszę o czyms innym i nie zalewam sie łzami na widok łamania prawa przez tych, którzy powinni je strzec.
Pisać to my sobie możemy na Berdyczów. Juz widze jak po takim pismie uruchamiania jest cała armia Parku, aby złapać i ukarać takiego szkodnika.
Lubie jak na takie dictum jakie przedstawił Barnaba pisze się "może po prostu w jakimś upoważnionym do wjazdu pojeździe nastąpiła awaria".
Brawo - pewnie będzie nagroda.
Rozumiem, że tu na forum Jesteś oficjalnie i nie wypada pisać inaczej.
No i rozumiem, że ta wyższa forma ochrony sprawi, że będziecie z większą/wyzszą troską dbali o PRZYRODĘ.
Pozdrawiam
Dla mnie ten wątek sie zakończył. Oby inni wyciągnęli z tego naszego pisania coś pozytywnego.
Ja pamiętam Moczarne jakiego juz nigdy nie będzie. I wiem, że to musi mi wystarczyć.