Mikołaj w prezencie przyniósł mi opiekę nad działem turystyka historyczna na forum historyków http://www.historycy.org/index.php?showforum=388
W tym dziale są bardzo liczne subfora, każde województwo ma swoje. Jest także dział poświęcony zagranicznym atrakcjom turystycznym. Polubiłam tamto miejsce, udzielam się w dziale pisząc o podkarpackich ścieżkach historycznych. Bardzo chciałabym aby na tamtym forum powstała silna grupa promująca walory nie tylko Bieszczadów i terenu moich uprawnień. Bardzo Was proszę o pomoc, wszelką pomoc. Najbardziej zależy mi na zdjęciach, relacjach, wpisach poświęconych turystyce historycznej. Zapraszam też do rozmowy, tematyka poruszana na forum historycznym jest przeogromna. Koledzy starają się odpowiadać na wszystkie pytania, niekiedy dyskusje stoją na bardzo wysokim poziomie. Pragnęłabym abyście dołączyli do nas, żeby nie tylko dział poświęcony atrakcjom tętnił życiem. Na www.historycy.org bardzo dużo mówi się o książkach, można tam także publikować swoje artykuły. Sądzę, że jest to gratka dla młodych historyków (Łukasz bardzo serdecznie zapraszam). To co tu zostało odrzucone czyli merytoryczne dyskusje o górach, ich historii, zwyczajach ludzi w nich mieszkających, kulturze, literaturze sądzę, że tam w pewnym zakresie może być przydatne.
Jeszcze raz zapraszam i proszę o pomoc.