Oficjalne forum największych bieszczadzkich serwisów internetowych. Dyskusje o Bieszczadach, relacje z wyjazdów, historia, literatura, turystyka i aktualności.
Idąc za doniesieniami z N24 woda opadła jak jeszcze nie było 8 lat wstecz. Foty na stronie tam są .... są takie że mam ochotę jechać i zrobić lepsze. Czy widać coś ciekawego? pojawia się coś na lądzie, lub nad niskim lustrem wody, coś co by mogło wskazywać że "tu była wieś"?
Poki co nie ma sie co spodziewac takich sensacji, nie widac ani otwartych grobow, ani zgliszcz cerkwi, nic nie wyplynelo... W sumie nic ciekawego. Jutro wielkie sprzatanie organizowane przez www.polanczyk.info.pl Choc jest zdumiewajaco czysto.
Picking up my pain from door to door/Riding on the storyline/Furnace burning overtime/But this train don't stop there anymore
Ponoć elektrownia sprząta. Sama w Solinie widziałam w sezonie panów biegających z workami na śmieci. Na pewno zmieniła się topografia Jeziora. Jest 4 wyspy, pojawiła się okresowa, nie wiem czy Wyspa Duża jest już częścią lądu czy jeszcze nie. Jak wygląda zalew przekonam się dopiero w sobotę. Kumaczku proszę wrzuć jakieś zdjęcia.
Witam, żonka była w Wołkowyji jakieś trzy tygodnie temu i przywiozła parę fotek, na dnie potężne pniaki, nie kończąca się pustynia częściowo obeschniętego błota, i coś co przypomina zwięczenie nagrobka albo kapliczki dookoła było trochę cegieł i kamieni, pozdrawiam.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Pasowało by to gdzieś zgłosić, jakiś UG lub inne ustrojstwo. Szkoda by ten nagrobek czy kapliczkę znowu pochłonęła woda, lepiej gdzieś ją przenieść jako dodatkową atrakcję z dna jeziora.
Witam, no pomysł dobry tylko teraz chyba już po ptakach, popadało i niczym raczej już się nie da tam wjechać, a ręcznie tachać nie bardzo, bo trzeba by z pięciu chłopa i na jakieś sanki czy cuś, a włąściwie to jaki obecnie jest stan wody wie ktoś? Może już pochłonęło morze? ps. a coś załatwić w Gminie Solina to............ręce opadają!!!!1