tydzień w Bieszczadach

Różne formy aktywnego wypoczynku i zwiedzania regionu. Rowery, narty, żeglarstwo i inne sporty

Re: tydzień w Bieszczadach

Postprzez Elka » 12 paź 2011, o 16:35

Pozdrawiam październikowych bieszczadników! Chciałoby się pospacerować po kolorowych połoninach a nie kisnąć w Krakowie :( Ale cóż. Może za rok :)
Elka
Niedzielny turysta bieszczadzki

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postprzez Elka » 21 gru 2011, o 23:19

Od 2,5 miesiąca nazywam się inaczej, ale jeszcze żadnej podróży z tej okazji nie było. Dziś przy piwku wymyśliliśmy - Bieszczady na wiosnę? :D
Elka

Postprzez lidkru » 22 gru 2011, o 06:25

a wiosna czyli kiedy? maj?
no i gratulacje :D
lidkru
Zakapior bieszczadzki

Podziękował : 54 razy
Otrzymał podziękowań: 20 razy

Postprzez Elka » 22 gru 2011, o 12:10

Dziękuję.

Tak właśnie myśleliśmy: maj/czerwiec. Na tydzień, może dłużej. Zobaczymy jak z pracą będzie. Myślę też coś o ukraińskiej części Karpat...Tylko teraz pojechalibyśmy sami i niestety nie mamy samochodu więc transport trzeba by było jakiś sensowny obczaić...
Elka

Postprzez Elka » 23 gru 2011, o 21:49

I tutaj znowu prosiłabym Was o radę. Przeszukałam forum, ale o Karpatach Ukraińskich to tu niewiele. Piszecie, że w Gorgany najlepiej wybrać się z Osmołody a aby zwiedzić Czarnohorę - wspiąć się przykładowo na sławetną Howerlę - to skąd najlepiej ruszać?? Zależy mi na bliskiej odległości od szlaków, bo nie mamy samochodu i na tym, aby to mogły być wycieczki jednodniowe, bo nie jadę sama. Ze względu na mojego Towarzysza wolałabym też nocleg w jakimś gospodarstwie agroturystycznym lub na kwaterze prywatnej - chodzi o nieco lepszy standard niż polecana przez Was "Chata u Kuby" :) Jeśli chodzi o dojazd z Krakowa to może ktoś słyszał/skorzystał z tych nowych autobusów, które miały kursować prosto w Karpaty Ukraińskie?? Czy nadal najlepiej uderzać tam z Lwowa??

Jak zwykle bardzo dziękuję, za każdą wskazówkę! Bo ja to w tych terenach to żółtodziób jestem ...A muszę przyznać, że w mojej sierpniowej wyprawie pierwszy raz w życiu w Bieszczady Wasze rady bardzooo się przydały.

Pozdrawiam! I przy okazji Wesołych Świąt Wszystkim!
Elka

Postprzez Elka » 8 sty 2012, o 11:02

a może ktoś jednak coś ?;)
Elka

Postprzez IraS » 8 sty 2012, o 11:15

Elka napisał(a):I tutaj znowu prosiłabym Was o radę. Przeszukałam forum, ale o Karpatach Ukraińskich to tu niewiele.

Może nie w tym dziale co trzeba zadałaś pytanie ? Jest dział z Karpatami ukraińskimi i tam szybciej twoje pytanie było by wychwycone.

Elka napisał(a):Piszecie, że w Gorgany najlepiej wybrać się z Osmołody a aby zwiedzić Czarnohorę - wspiąć się przykładowo na sławetną Howerlę - to skąd najlepiej ruszać?? Zależy mi na bliskiej odległości od szlaków, bo nie mamy samochodu i na tym, aby to mogły być wycieczki jednodniowe, bo nie jadę sama. Ze względu na mojego Towarzysza wolałabym też nocleg w jakimś gospodarstwie agroturystycznym lub na kwaterze prywatnej - chodzi o nieco lepszy standard niż polecana przez Was "Chata u Kuby" :)

Najprostszą, najszybszą i najwygodniejszą trasą na Howerle są szlaki z Zaroślaka. Jest tam niby turbaza taki hotel sportowy, ale raczej nastawiony na sportowców i grupy (chyba że od mojej ostatniej tam wizyty coś się zmieniło). Do Zaroślaka dojeżdżają busy z Worochty, gdzie masz naprawdę duży wybór noclegów i niezłą infrastrukturę turystyczną.
IraS
Administrator

Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 25 razy

Postprzez Elka » 8 sty 2012, o 16:04

Dziękuje! Coś będziemy myśleć o tym. Najwyżej wybierzemy się ponownie w nasze Bieszczady, gdyby pomysł z Ukrainą nie wypalił, bo trochę tam daleko w te Czarnohorę...
Elka

Postprzez Elka » 23 sty 2012, o 12:46

4-10 czerwca - Bieszczady wiosną! :mrgreen: Urlop zaklepany. Byleby pogoda dopisała.
Elka

Postprzez Elka » 27 mar 2012, o 22:01

Nocleg zaklepany:) Jeszce z 2 miechy. Minie szybko :D
Elka

Poprzednia strona