Wojtek1121 napisał(a):dalej podtrzymuję , że trzeba coś zrobić, aby Atamania nie zniknęła z pod Siekierezady [...]
ciekaw jestem jakie jest stanowisko innych uczestników forum.
Jeżeli właściciel placu podejmie taką a nie inna decyzję, z przyczyn np. ekonomicznych, to nic nie można zrobić. Brakuje w tym konkretnej informacji, brakuje info co na to Szociński, brakuje info czy w związku z tym Szociński wyniesie się całkiem z Cisnej, czy może będzie sprzedawał pamiątki 50m dalej, brakuje info co z budą, która stoi obok Atamanii - czy tez będzie rozebrana a jeśli tak to czemu jedna miałaby zostać a druga nie, itd.
Gdyby Szociński miał możliwość prowadzenia interesu gdzieś obok, to chyba sama Atamania nie jest problemem, bo ani to ważne miejsce ani cenna budowla.
I tak całe to miejsce, które powinno być wizytówką Cisnej, to jeden wielki chlew i można tam postawić jeszcze 5 Łemkowyn, 4 galerie i 3 Trolle na przeciw dla równowagi i chlew będzie dalej. Jak się mnie ktoś pyta jak trafić do Ryśka to mówię na ogół że jak wjedzie do Cisnej i zobaczy coś co przypomina miejskie dzikie wysypisko śmieci skrzyżowane ze szrotem to będzie właśnie tam. A mogłoby to być jedno z ładniejszych miejsc w Cisnej - mówię o tym placu + tym pseudoparkingu obok wraz z całym majdanem za kioskiem i placem za Harnasiem - co w sumie stanowi jedną całość (wizualnie).
Jeżeli Rysiek postawi budę na końcu Cisnej, to przewodnicy będą w dużej mierze wozić turystów do niego a nie pod Łemkowyne - tu Lucyna ma racje. Z tego co widziałem to Lemkowyna służy im głównie jako WC, bo nie jest celem dla turystów samym w sobie. A skupisko pewnych ludzi, o którym Wojtku piszesz zawsze sobie znajdzie miejsce.