Oficjalne forum największych bieszczadzkich serwisów internetowych. Dyskusje o Bieszczadach, relacje z wyjazdów, historia, literatura, turystyka i aktualności.
witajcie,mam do Was takie zapytanie:czy ktoś z Was orientuje sie,gdzie w realu kręcono zdjęcia do tego filmu?chodzi mi dokładnie o spaloną leśniczówke-w filmie-Leśniczówka Beresty,oraz o posterunek MO w miasteczku,zwanym w filmie Derenica.z góry dziekuje za odpowiedź.pozdrawiam serdecznie
Część nagrano w Beskidzie Niskim - okolice Sieniawy( jar Wisłoka) W tych okolicach nagrywano też ,,Rancho Texas,, z Boguszem Bilewskim, statystowali uczniowie ze szkoły w Rymanowie. Tu też nagrano część filmu.
Co do strażnicy to nie wiem. Sceny w miasteczku to w większości Ustrzyki Dolne. W scenie gdzie Perepeczko jedzie konno z I. Karel zaraz za nimi jest cerkiew w Hoszowie. Sceny wewnątrz cerkwi to podobno Lutowiska (cerkiew wówczas jeszcze była), nie pamiętam tych scen ale łatwo byłoby to potwierdzić bo są zachowane zdjęcia tej cerkwi jak i kilka charakterystycznych ikon - wystarczy porównać.